dimarts, de maig 08, 2007

A la tercera, la vençuda.

Si el Real Madrí quan està en dificultats apel.la a l'esperit Juanito, el Joga té l'esperit Ranka. Per fi vam poguer començar a veure pinzellades d'aquell temible jugador del Centre Comptable. I quin golàs!!!

Aques cop el Lokemotiva no va poguer remuntar (tot i que va estar apunt) un partit advers i el Joga va sumar una important victòria per poguer començar a mirar cap amunt.

Molta era l'expectació per veure si el Joga aixecaria el vol contra un equip que, en els últims enfrontaments, li havia fet la guitza en els darrers minuts de partit. A més, l'equip es presentava amb l'absència de la seva estrella (o estrellat) a la porteria. El voluntari va ser l'Ermità. Com que estava lesionat del turmell, no va dubtar a agafar els guants. A l'escalfament ja se li veien maneres. Ara, quan es va posar a la porteria grossa... tots ens vam posar les mans al cap!! Però que petit es veia!!

La primera part va ser de mutu respecte per ambdós equips. Ja al minut ú el Lokemotiva va avisar amb un xut llunyà i el Joga semblava que arribava més però sense massa perill. Destacar un intent (o xurra) de gol olímpic per part d'en Carles que va anar al pal. També destacar la "reentré por todo lo alto" d'en Bati a l'equip: el quatre primers intents de control de pilota... perdudes les quatre. Li feia cosa acabar d'estirar la cama per por a tornar-se a trencar.

A pocs minuts del descans veuríem la jugada tonta del partit. En una perillosa falta a favor del Lokemotiva semblant a la que ens va deixar fora als 1/4 de final, el mateix jugador es disposava a inaugurar el marcador. I així ho va fer. La va ajustar al pal del porter i el pobre Ermità, encara amb el xip de jugador de camp, la va voler aturar amb la cama en comptes de les mans, i es clar, no hi va arribar. Resignats, ja ens dirigíem a treure de mig del camp quan ens vam adonar que l'àrbitre s'havia quedat quiet amb la mà aixecada. Era indirecta i ningú s'hi havia fixat!! Que pardillos que som.

Sort que a l'últim minut de la primera part, en Bati per fi va controlar decentment una pilota i ho arreglaria tot al resoldre de manera eficaç, una bona jugada d'atac marcant el primer gol del partit i de l'any en el seu compte particular. 1 a 0 i primera estocada al Lokemotiva.

La segona part tampoc podia començar millor. Una bona combinació entre en Xevi D i l'Ivan, va permetre a aquest últim fer un xut desde fora l'àrea, potent i ajustat a la dreta del porter rival, el qual no va poder fer-hi res. Quina alegria!! Esperem que a partir d'ara aquest home agafi confiança i es destapi. Igual que amb els mails, al principi no deia res i guaita'l ara!! No es talla ni un pèl.

La cosa es posaria encara millor quan en Litus en una de les seves "cabalcades" (que fa quan no està cansat d'haver fet surf) es va internar a l'àrea rival. Quan tothom ja esperava que malbaratés l'ocasió com sol ser costum amb una "rabona", va decidir canviar. Va encarar al porter i aquest li va fer penal. Mai es tard per apendre. Encara en podrem fer laguna cosa d'aquest nano.

L'encarregat de tirar-lo va ser el de sempre, en Carles. Es que si no fa gols de penal ja no en fa cap. Ras i a l'esquerra del porter. 3 a 0 i partit sentenciat. Algú de l'equip (em sembla que va ser precíssament el que meys pot parlar en temes de penals, sí, el matamussols, va anomenar en Carles el nou Angoy. Molt maco.)

Sentenciat?? I una merda!! Quan juga el Joga Bonito els partits estan vius fins al l'últim minut. Una "aparició" d'en Xevi D i una badada general van permetre al Lokemotiva posar emoció al partit. Dos gols en dos minuts. Quin dia hi haurà reunió d'escala???

A patir com sempre. Sort que va aparèixer el Killer de l'àrea. En un còrner assajat, en Ranka va enxufar un potent xut que ens va deixar a tots bocabadats. Es va crèixer, només calia veure la cara de satisfet que feia i com va celebrar el gol estil torero: "Va por ustedes!!"

L'al.legria duraria menys que la Pantoja a la presó. El Lokemotiva va aprofitar l'enèssima relaxació nostra per marcar de seguida el 4 a 3. Ja hi tornàvem a ser. A sobre, en un intent de control d'una passada d'aquelles impossibles que sol fer en Litus, en Carles es va lesionar un altre cop al seu malaurat genoll dret. Per un moment a alguns ens va passar pel cap les desgraciades imatges del passat mes de Juny...

La dinàmica de tot plegat feia pensar que el partit acabaria igual que com van acabar els altres enfrontaments: empat in extremis del Lokemotiva. Però aquí estaven l'Ermità i espcialment en Josep, per evitar-ho. El primer amb aturades impossibles amb el peus i el segon siguent protagonista de la jugada pol.lèmica del partit. En un contraatac perillós del Lokemotiva, en Josep va fer una de les seves entrades assessines per tal d'evitar el gol de l'empat. El davanter rival es va emprenyar com una mona i li va fotre una empentada al bo d'en Josep que es va deixar caure a terra tot simulant una agressió. Com diria en Xose Mourinho, "teatro del bueno".

Resultat: tangana al mig del camp de tots els jugadors que va servir per perdre temps, expulsió del "davanter agressor" i només una tarja groga per l'actor. Semblava que aquest fet liquidaria el partit però no. El Lokemotiva continuava arribant i l'Ermità fent aturades de mèrit. A sobre, l'àrbitre va allargar el partit 5 minuts més!!

Quedava encara veure el gol més espectacular de la nit. En una sacada de banda sense massa perill, en Bati en comptes d'agafar la pilota i anar-se'n cap al còrner a perdre temps, va fer un ràpid moviment executant una precissa xilena que acabaria en el gol de la tranquil.litat (no es sap si era una passada a en Ranka que esperava dins l'àrea per rematar). 5 a 3 i partit sentenciat. L'àrbitre ja no deixaria ni treure de centre.

Definició de Xilena: "Una chilena o chalaca o bicicleta es una deslumbrante espectacular maníobra en el fútbol que consiste en patear el balón alto, con el cuerpo formando 90 grados con la horizontal, elevando las piernas hacia adelante y empujando el balón sobre el cuerpo mientras se está suspendido de espalda en el aire, sin apoyarse en el suelo. Se considera un lujo realizar esta maniobra correctamente, más aún cuando se logra el cometido de convertir un gol." Pot ser no n'hi va haver per tant, no? Em sembla que va ser un passe sense mirar...

L'1x1 patrocinat per Preservatius Litus, els més segurs:

Marc G: Esplèndit. Ja tenim recanvi per en Joan. O és al revés?? Que parli el poble!!
Xevi D: Despistat. En un parell d'ocasions no va fer bé les cobertures i van costar dos gols.
Litus: Constant. Va fer molta feina al mig del camp i en una internada sense "rabona" va encarrilar el partit provocant el penal.
Josep: Provocador. Va trencar el partit provocant l'expulsió del rival. Es com l'Ivan, però al revés.
Marc M: Puntual. Es va assegurar arrivar a l'hora per no quedar un alter cop a la banqueta.
Ivan: Incissiu. Per fi va arribar el gol que tots esperàvem i ens n'alegrem. Es va sacrificar al lateral quan en Litus va voler jugar al mig de camp.
Albert: Recuperat. Després de molts dies de trobar-lo a faltar, l'equip va notar la seva presència. Ara només cal recuperar-lo per les excursions. L'equip et necessita!!!
Carles: Lesionat. Un altre cop el genoll li va jugar una mala passada. Es més que dubte pel proper partit.
Xevi G: Apagat. No va ser el seu dia. L'abstinència l'està matant.
Ranka: "Juanito". Com l'habilidós extrem madridista, va aportar trempera a l'equip.
Bati: Letal. Pocs eren els que encara confiaven en ell i no els va decebre.